Новини

До Далас и обратно - ДОСТОЙНО СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ

До-Далас-и-обратно---ДОСТОЙНО-СРЕД-НАЙ-ДОБРИТЕ 25-06-2015 / Архив 2015

Виктория Несторова се завърна след успешното си участие в Международното състезание по реч и дебати в град Далас – щата Тексас в САЩ./Тя спечели право на участие след като стана втора в категорията "Реч"в Националното състезание по реч и дебати на BEST в Благоевград през март тази година./ Виктория бе в състава на националния отбор, който представи България на престижното състезание. В периода 14-19 юни участниците в състезанието от цяла Америка, заедно с гостуващите отбори се състезаваха в категориите „Реч”, „Поезия”, „Проза” и „Дуо”. Виктория се е представила успешно с разказа „Локи” от  Джоанна Харис и "Реч" на тема "Геймърството".

„Нашето присъствие и отличната ни подготовка определено изненада домакините” – споделя Виктория. „– С учудване ние пък  разбрахме колко е престижно това състезание в САЩ и как някои от участниците се подготвят с години за него. Самото участие вече е сериозен актив. За мен пътуването бе истинско приключение и научих много от  всичко, което преживях.

Това нямаше да бъде възможно без сериозната подкрепа на Община Димитровград и лично на кмета г-н Иво Димов, за което искрено благодаря. Сърдечни благодарности и на ръководството на ЕГ”Д-р Иван Богоров”, на всички приятели и съученици, на всички дарители , които  сбъднаха  мечтата ми.”

https://www.facebook.com/BestFoundationBulgaria?fref=photo