Новини

Училищен звънец - 2015 година

Училищен-звънец---2015-година 16-09-2015 / Архив 2015

Откриването на новата учебна година на 15 септември 2015 г. събра в двора на  ЕГ ”Д-р Иван Богоров” много ученици, родители и приятели. Тържествено беше посрещнато знамето на училището и издигнат националния трикольор. Сред гостите на празника отново бе г-жа Янка Благоева – представител на холандската фондация „Стихтинг студифон Дана”. 

Директорът - Красимир Кръстев, поздрави богоровци и представи новото попълнение в педагогическия колектив –  младите учители Радослав Вълков по физическо възпитание, Милена Андреева по испански и Анелия Александрова по английски език. През тази учебна година в гимназията отново ще преподава представител на фондация „Фулбрайт” - Райън Хедрик, който ще даде възможност на учениците да усъвършенстват приложението на английския език.

С поздрав към всички се обърна Женя Барбова - абитуриентка от випуск 2015 г. и вече студентка по право в ПУ ”Паисий Хилендарски”. Много празничното настроение създадоха изпълненията на танцов клуб „Богоровци” и  Жанета Наскова, която поздрави присъстващите от името на осмокласниците. След това най-младите богоровци получиха свежи зеленчуци, за да се заредят с витамини преди началото на учебната година. Те ще се обучават в три паралелки с първи чужд език английски, а като втори чужд език ще се изучават немски, испански и руски език.