Новини

Стипендиите на фондация

Стипендиите-на-фондация- 16-09-2015 / Архив 2015

За четвърти път новата учебна година в ЕГ”Д-р Иван Богоров” започна с награди. Това са стипендиите на фондация „Стихтинг студифон Дана” – Нидерландия, които се осигуряват от съвместната работа на Тодор Тодоров - преподавател по история в ЕГ ”Д-р Иван Богоров” и Йорданка Благоева – възпитаник на ЕГ ”Д-р Иван Богоров”, в момента на престижна длъжност в голяма европейска компания.

На 15 септември 2015 г. сертификатите си за носители на стипендията получиха девет ученици от ІХ до ХІІ клас. Това са Добромир Зафиров от ІХ-б клас, Габриела Попова и Илияна Янчева от ХІ-а клас, Яница Данчева, София Тончева, Делян Балев, Симона Георгиева, Татяна Чаушева и Виктория Несторова от ХІІ-а клас. Всички те са завоювали призови места в национални и международни състезания и конкурси. Стипендията се връчва под формата на учебници и учебни помагала на обща стойност 2000 лв.

Стипендиите бяха връчени от г-н Тодор Тодоров в присъствието на г-жа Янка Благоева – представител на холандската фондация. След тържеството учениците получиха наградите си в училищната библиотека и благодариха за последователността, с която за поредна година фондация „Стихтинг студифон Дана” стимулира желанието им за изява.