Новини

Започваме годината с национално отличие

Започваме-годината-с-национално-отличие 12-10-2015 / Архив 2015

Деветокласникът Добромир Зафиров от ЕГ”Д-р Иван Богоров”- с високо отличие от Националния кръг на епистоларен конкурс за млади хора, организиран от Всемирния пощенски съюз

Писмото на Добромир е класирано на престижното второ място на национално ниво сред наградените от 44-ия Международен епистоларен конкурс за 2015г. Темата, по която са писали около 100 момичета и момчета от цялата страна, е ”Разкажете ни за света, в който искате да израснете”. Конкурсът тази година дава възможност на младите хора да споделят надеждите си за света, в който живеем, да потърсят възможни решения за проблемите и предизвикателствата, пред които е изправена планетата.

Международният младежки епистоларен конкурс е създаден с решение на Конгреса на Всемирния пощенски съюз в Токио през 1969г. и официално стартира през 1971г. Целта на този конкурс е младите хора да развиват уменията си, свързани с изкуството, да пишат писма, да усъвършенстват способностите си за изразяване, както и да допринася за увеличаване на грамотността сред младите хора.