Новини

Майстор в прозата

Майстор-в-прозата 18-11-2015 / Архив 2015

Този уикенд /14 и 15 ноември 2015г./ Виктория Несторова, ученичка от XII А клас, се включи в първото състезание на фондация BEST по реч и дебати в Стара Загора за тази учебна година. Тя участва в категорията „Проза - интерпретация” и зае призовото първо място.  Тя се представи с интерпретация на тема „Cry sis: Legion” по Пийтър Уотс, в която се разказва историята на герой от видео игра. Ръководител на Вики е Райън Хедрик, асистент – учител, стипендиант на фондация „Фулбрайт” в ЕГ „Д-р Иван Богоров”.

Виктория участва за трета поредна година в състезанията на фондацията и често достига до челни места в своите категории – „Проза”, „Дуо”, „Оригинална реч”.

От тази учебна година BEST ще прави свои регионални състезания, след което ще има един национален кръг.  Първото за сезона регионално състезание бе в Стара Загора. Домакин, на което бе ГПЧЕ „Ромен Ролан”. В него участваха около 150 ученици от езикови гимназии в Южна България.  Категориите, в които учениците се състезават са: „Проза - интерпретация”, „Дуо - интерпретация”, „Оригинална реч”, „Поезия - интерпретация” и „Дебат”.