Новини

Interact Club раздаде своите награди

Interact-Club-раздаде-своите-награди 24-11-2015 / Архив 2015

По случай Световния ден на философията – 19 ноември „Interact Club” – Димитровград организира философска беседа и лекция по въпроси, свързани с влиянието на технологиите върху човека и трансхуманизма също така връчи наградите на победителите от своя конкурс, който беше обявен през месец октомври. Събитието се състоя в залата на КДК - Димитровград. Гост лектор на събитието беше гл.ас. д-р Валентин Аспарухов, преподавател в катедрата по Философия на Философско-историческия факултет към Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

В конкурса - на тема "Технологиите – заплаха за човека или шанс за неговото развитие? – се включиха ученици от VIII до XIІ клас от училища от област Хасково. Отличени бяха участници в три категории - философско есе, фотография и рисунка, разделени в две възрастови групи – от VIII до X клас и от XI до XII клас. Богоровци бяха активни в този конкурс и съответно заеха призови места във всички категории. Ето и отличените:

Философско есе - първа възрастова група:

1. Добромир Зафиров, ЕГ „Д-р Иван Богоров

2. Стоян Митев, ПМГ "Акад.Боян Петканчин" гр.Хасково

3.Памела Пламенова, ЕГ „Д-р Иван Богоров”

Философско есе - втора възрастова група:

1.Галина Желязкова, ПМГ „Иван Вазов“

2. Мария Димова, ЕГ „Д-р Иван Богоров

Фотография:

1. Ани Славова, ЕГ „Д-р Иван Богоров

2. Пламенa Георгиева, ЕГ „Д-р Иван Богоров

3. Галина Желязкова , ПМГ „Иван Вазов“

*Ангел Чанков, ЕГ „Д-р Иван Богоров

Рисунка:

1. Виктория Несторова, ЕГ „Д-р Иван Богоров

2. Теодор Иванов, ПМГ „Иван Вазов“

 3. Татяна Иванова, ПМГ „Иван Вазов“

Интеракт е програма на Ротари клуб, в която могат да участват младежи между 12 и 18 години. Тя съчетава приятелство, задружни усилия и смели идеи за постигането на една обща кауза – създаването на по-красив и мирен свят и подготвя активни членове за гражданското общество на България. Интеракт  дава възможност да се помага на хората в нужда, да се работи по социални и хуманитарни проекти, дава поле за развитие и приложение на креативни идеи.