Новини

ЛАУРЕАТИ ОТ ОЛИМПИАДАТА ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

ЛАУРЕАТИ-ОТ-ОЛИМПИАДАТА-ПО-ГРАЖДАНСКО-ОБРАЗОВАНИЕ 11-05-2016 / Архив 2016

От 6 до 8 май в град Велико Търново се проведе ІХ Национална олимпиада по гражданско образование. След оспорвана надпревара на областно ниво до заключителен кръг и защита бяха допуснати Татяна Чаушева от ХІІ- А клас и Валя Лозева от ХІ- В клас с ръководител Тодор Тодоров. Те бяха единствените представители на Димитровград и на Хасковска област в трета възрастова група (ІХ-ХІІ) клас.

В много сериозна конкуренция с 40 ученици от цялата страна богоровци се представиха на високо ниво и се наредиха сред лауреатите на Националната олимпиада. Това е десето участие на възпитаници на гимназията под ръководството на г-н Тодоров. За пореден път участниците от ЕГ "Д-р Иван Богоров" спазиха традицията и са сред най-добрите в страната. Гимназията ни е утвърдена и защитава убедително позицията си като едно от водещите учебни заведения в България на олимпиадата. 

В историята на олимпиадата от 2006 г. досега са завоювани едно първо, едно второ, две трети места и множество позиции сред първите десет в комплексното класиране.Получихме два пъти приза за най-добре решен казус и веднъж за най-добра защита на проект.

За десетте години общо 27 богоровци са защитавали името и честта на гимназията на заключителните кръгове на олимпиадата. В колекцията си имаме присъдени девет лауреатски звания, а още трима по-малки ученици са постигали точки за лауреат, защото званието се присъжда само на ученици от ХІІ клас.