Новини

ТЪРЖЕСТВЕНО ИЗПРАЩАНЕ НА АБИТУРИЕНТИТЕ - ВИПУСК 2016

ТЪРЖЕСТВЕНО-ИЗПРАЩАНЕ-НА-АБИТУРИЕНТИТЕ---ВИПУСК-2016 13-05-2016 / Архив 2016

На 13 май прозвуча последният училищен звънец за абитуриентите от випуск 2016 на ЕГ”Д-р Иван Богоров”. Емоционалното изпращане събра в двора на училището съученици, преподаватели, родители и приятели на зрелостниците. В поздрава си директорът Красимир Кръстев отбеляза, че събитието поражда много радост и надежди, но и мъничко тъга за отминалите години в гимназията и пожела на завършващите ученици успех на предстоящите матури и възможност да реализират всичките си мечти.

На тържеството бяха обявени и новите носителите на специалната Богоровска стипендия . Тази година с решение на Педагогическия съвет  тя се връчва на Татяна Чаушева и Делян Балев от ХІІ-а клас. И двамата са с безспорни постижения от национални и международни състезания и с активна извънкласна дейност.

По традиция училищното знаме бе предадено на следващия випуск със заръката да го пази чисто и неопетнено. Много емоции предизвика и танцовото предаване на книгата на випуските, в която всеки клас оставя своето послание за бъдещите богоровци.

Много прекрасни пожелания към зрелостниците отправиха още техните класни ръководители Милена Стойчева и Анелия Койнова. Като поздрав прозвуча и авторската песен на английски език по текст на Николай от ХІ-б клас с музика и изпълнение на Бети и Галена от ХІ-а клас.

Накрая абитуриентите изразиха благодарността си към всички преподаватели със специални весели стихове за незабравимите години в Езикова гимназия.