Новини

2016/ 2017 УЧЕБНА ГОДИНА ЗАПОЧВА С НАГРАДИ ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ БОГОРОВЦИ

2016--2017-УЧЕБНА-ГОДИНА-ЗАПОЧВА-С-НАГРАДИ-ЗА-ТАЛАНТЛИВИТЕ-БОГОРОВЦИ 15-09-2016 / Архив 2016

За пета поредна година първият учебен ден в ПЕГ”Д-р Иван Богоров” – Димитровград започва с награди. Те са осигурени от холандската фондация „Стихтинг Студиефондс Дана” със съдействието на г-ца Йорданка Благоева и Тодор Тодоров – преподавател в гимназията. Общата сума на средствата е 1500лв, които се предоставят във вид на учебна и научна литература на ученици, представили се отлично на областни, национални и международни олимпиади и конкурси в предходната 2015-2016 учебна година.

Тази година наградите на холандската фондация заслужиха Валя Лозева за отличното си класиране на Националния кръг на олимпиадата по гражданско образование, Добромир Зафиров за многобройните си призове от литературни конкурси, Антония Динева и Ирина Митева за успехите на Областния кръг на олимпиадата по български език и литература. Те получиха своите нови учебници и помагала от г-жа Благоева с пожелания за нови вдъхновени постижения.

През учебната 2016-2017г. фондация „Стихтинг Студиефондс Дана” обединява усилията си с българо-френската фондация „Миньо Балкански” и ще предостави още по-вълнуващи възможности на талантливите и амбициозни богоровци.