Новини

УСПЕШЕН СТАРТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

УСПЕШЕН-СТАРТ-НА-НОВАТА-УЧЕБНА-ГОДИНА 15-09-2016 / Архив 2016

Богоровци откриха на 15 септември тържествено новата 2016-2017 учебна година. Дворът на гимназията събра много ученици, преподаватели, родители и гости, както и възпитаници на училището от различни випуски.

В началото на тържеството бе внесено училищното знаме и вдигнат националния флаг. В словото си директорът Красимир Кръстев поздрави всички с празника и пожела много дръзновение и успехи по трудния път към знанието. Със специален поздрав към своите учители и приятели се обърнаха Пламена Иванова и Симона Георгиева – богоровци от випуск 2016, които са вече студентки в СУ”Климент Охридски” в специалностите „Психология” и „Журналистика и масови комуникации”. И двете благодариха за отличната подготовка и вдъхновението, което са получили от петте години в ПЕГ ”Д-р Иван Богоров”, и разказаха за отличната реализация на своите съученици.

С много аплодисменти бе посрещната Рейчъл О Хенлън – новият помощник-учител по английски език, доброволка от фондация „Фулбрайт”, спонсорирана от фондация „Америка за България”. Рейчъл поздрави всички на български език, представи се и след това увери своите домакини, че ще се стреми да бъде максимално полезна за свободното овладяване на английски език от учениците.

На тържеството бяха обявени и новите носители на наградите на фондация „Стихтинг Студиефондс Дана” – Холандия, които се връчват за пети път в ПЕГ ”Д-р Иван Богоров”. Тези награди са осигурени със съдействието на г-ца Йорданка Благоева - богоровец випуск 2002г. и Тодор Тодоров – преподавател в гимназията и общински съветник, председател на комисията по образование към Общински съвет - Димитровград. Г-н Тодоров съобщи приятната новина, че от тази учебна година фондация „Стихтинг Студиефондс Дана” обединява своите усилия с българо-френската фондация „Миню Балкански”, за да даде възможност за още по-стимулиращи награди за богоровци.

Поздрав към всички беше прекрасното изпълнение на ТК ”Богоровци” с ръководител Стефка Иванова. На влизане в сградата всички си отчупиха парче от прясната пита с мед да е весела и спорна новата учебна година.