Новини

ВКЛЮЧВАМЕ СЕ В НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

ВКЛЮЧВАМЕ-СЕ-В-НАЦИОНАЛНАТА-СЕДМИЦА-НА-ЧЕТЕНЕТО 13-10-2016 / Архив 2016

Участието в Националната седмица на четенето стана традиция в ПЕГ ”Д-р Иван Богоров” - Димитровград. Изявите започнаха още в понеделник – 10.10.2016г с интерактивна игра. Ученици от Х и ХІІ клас прегледаха свои любими книги от училищната библиотека и извадиха цитати. Резултатът от това забавно четене бе оформен на табла, от които мъдрите мисли и крилатите фрази, предпочетени от богоровци, достигнаха и до останалите им съученици.

„Преоткрий себе си” – това бе надсловът на четенето пред публика на следващия ден. Ученици от ХІ клас представиха на осмокласниците откъси от повестите „Българи от старо време” от Любен Каравелов и „Чичовци” от Иван Вазов. Маратонът продължи с разказа „Българи” на Чудомир, предпочетен от най-малките гимназисти, и откъси от романа на Алек Попов „Мисия Лондон”, представен от дванадесетокласниците.

Програмата предвижда още една изява – в четвъртък, когато гост на богоровци ще бъде поетесата Величка Петрова. Тя ще участва в своеобразна работилница за творческо писане. Свои стихове ще представят също Добромир Зафиров и Мария Кирова от Х клас. Всеки от участниците в творческата работилница ще има възможност да прочете любими стихове или сам да създаде поетично творчество.

 Програмата за маратона на четенето е подготвена и реализирана от преподавателите в методическото обединение по български език и литература – Бистра Жекова, Илина Кинева, Антоанета Коджабашева.