Новини

НАГРАДИ И ГРАМОТИ ЗА БОГОРОВЦИ ОТ КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ФИЗИКА

НАГРАДИ-И-ГРАМОТИ-ЗА-БОГОРОВЦИ-ОТ-КОНФЕРЕНЦИЯ-ПО-ФИЗИКА 20-04-2017 / Архив 2017

От 06 до 09 април в гр. София се състоя 45-та Национална конференция по въпросите на обучението по физика на тема:„ Експериментът – основа на образованието по физика”. В рамките на Конференцията се проведе и специализирана младежка научна сесия за ученици на тема:„Физиката – основа на познанието за природата”.

 ПЕГ „Д-р Иван Богоров” участва с клуб „Мобилаб – мобилна лаборатория” и проекта „Физика в детската градина” по програма „Твоят час” на МОН. Пред авторитетно жури, съставено от изтъкнати университетски преподаватели на Физически факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, учениците от клуба в състав: Христиана Стойчева, Ирина Митева, Сибел Найденова, Антония Динева от Ха клас и Никол Колева, Камелия Митева, Йоана Ташева и Росен Косаков от ХI б клас се представиха повече от отлично. При силната конкуренция на 15 проекта от цялата страна, Богоровци спечелиха трета награда, плакет и грамота.

В рамките на Младежката сесия се проведе и Национален конкурс за есе, посветено на годината на Нютон. Доборомир Зафиров от Ха клас получи поощрителна награда и грамота за есето си на тема „Подвигът на Нютон”.

Ръководителят на проекта – г-жа Стефка Иванова, участва с доклади в постерната сесия за средно образование с два постера на теми: „Експерименталната дейност на учениците – лабораторни упражнения и физичен практикум като задължителна учебна пазнавателна дейност в обучението” и „Ранното запознаване с физичните явления в детската градина – начало на формиране на интерес към природата”.

Всички участници получиха и сертификати за участие. 

 

ЧЕСТИТО И ПОЖЕЛАНИЯ ЗА НОВИ УСПЕХИ!