Новини

БОГОРОВЦИ И ПРИЯТЕЛИ ТАНЦУВАТ

БОГОРОВЦИ-И-ПРИЯТЕЛИ-ТАНЦУВАТ 07-05-2017 / Архив 2017

Това беше надсловът на VIII Пролетно надиграване, превърнало се в прекрасна традиция за учениците и преподавателите от ПЕГ“Д-р Иван Богоров“. На 28 април 2017г осем отбора и техните фенове изпълниха стадион „Раковски“. Богоровци поздравиха своите гости - отборите на СУ“Христо Ботев“ – Ивайловград, ПМГ“Иван Вазов“ и ОУ“Алеко Константинов“.

Оспорваната надпревара на състезанието бе организирана в два кръга. В първия участниците демонстрираха уменията си в 4 български хора, като журито трябваше да отличи най-доброто изпълнение. Във втория кръг напрежението нарасна с преките двубои между отборите с нежни имена на цветя.

Накрая компетентното жури с председател хореографа Иван Иванов определи класирането. Първото място бе за отлично подготвения отбор „Роза“ на гостите от Ивайловград, които демонстрираха висока класа в познаването и изпълнението на българския танцов фолклор. Второто място бе също за гостите от ПМГ“Иван Вазов“. Трети се класира отбор „Ружа“ от IX-а,б класове на ПЕГ“Д-р Иван Богоров“. Своето достойно място в класирането заеха отбор „Теменужки“ от ОУ“Алеко Константинов“, сборният отбор на X-а,б и XI –в класове „Незабравка“, отборът на абитуриентите „Маргаритка“, както и самостоятелният отбор на XI-а клас „Синчец“, който се отличи с най-многобройното мъжко участие. Отборът на учителите „Люляк“ отново се представи отлично. Звездата в него през тази година бе Рейчъл О,Хенлън – доброволец в гимназията от фондация „Фулбрайт“, която с удоволствие облече народна носия и участва в надиграването. Със специална награда бе отличен най-добрият водач на хорото – „баш“, който в това надиграване бе от отбора на ПМГ, а Димитър Димитров от отбора на учителите на ПЕГ и тази година грабна наградата за най-атрактивен „куйрук“.

За всички отбори ръководството на училището бе осигурило торти и специални грамоти, които да напомнят за чудесната изява.

Догодина богоровци ще танцуват отново !