Новини

Добромир Зафиров с първо място за поезия на Националния конкурс „Бог е любов”

Добромир-Зафиров-с-първо-място-за-поезия-на-Националния-конкурс-„Бог-е-любов” 07-06-2017 / Архив 2017

Десетокласникът Добромир Зафиров се класира на престижното първо място на XVI Национален конкурс „Бог е любов”. Стихотворението му бе отличено като най-добро в раздел „Поезия”. Конкурсът е включен в календара за извънкласните дейности на МОН и се провежда под патронажа на Българската патриаршия. За да стигне до големия успех, Добромир премина през училищен кръг, след това беше избран като финалист от РУО-Хасково - да продължи в Националния кръг. В голямата надпревара участваха ученици от 1. до 12. клас от 21 регионални управления на образованието в страната в направленията „Приложно изкуство", „Изящно изкуство", „Поезия" и „Проза”.

Достойният богоровец получи наградата си лично от областния управител на област Ловеч. На тържествената церемония по награждаването, което се проведе в Троянския манастир, поздравления към участниците отправиха и Негово високо - преосвещенство Ловчански митрополит Гавраил, и игуменът на Троянския манастир - епископ Сионий.

За пореден път тази година Добромир постига отлични резултати на състезания и конкурси и доказва, че успехът идва само когато сме подготвени за него. Преподавател на Добромир по български език и литература е г-жа Илина Кинева.