Новини

БОГОРОВЦИ ОТ ВИПУСК 2017г СЕ ДИПЛОМИРАХА

БОГОРОВЦИ-ОТ-ВИПУСК-2017г-СЕ-ДИПЛОМИРАХА 22-06-2017 / Архив 2017

Зрелостниците от още един успешен випуск на ПЕГ ”Д-р Иван Богоров” получиха своите дипломи на 21 юни 2017г. Събитието събра в лятната градина на Градска библиотека ”Пеньо Пенев” ученици, преподаватели, родители и приятели. Водещи на тържеството бяха осмокласничките Кремена Гочева и Естер Йосифова, които се обърнаха към публиката със стихове на Веселин Ханчев и песен на английски език.

В своя поздрав към абитуриентите директорът Красимир Кръстев подчерта високите резултати, постигнати на държавните зрелостни изпити – 50% отлични оценки на явилите се на държавен изпит по английски език и среден много добър успех, значително над средния за страната, по български език и литература с пълно съвпадение между оценките от курса на обучение и ДЗИ. От името на преподавателите Бистра Жекова пожела отворен път към мечтите на всеки един богоровец и подчерта своята увереност в успешната реализация на всеки от випуск 2017г. С благодарност към учителите и ръководството на гимназията се обърна Георги Димитров - първенец на випуска, носител на Богоровска стипендия за 2017г.

Първи своите дипломи, грамоти и награди получиха отличниците. Почти всички от завършващите богоровци вече са приети във висши учебни заведения у нас и в чужбина ,а дипломите ще им дадат възможност навреме да се запишат и да продължат успешно своето образование.