Новини

Холандски стипендии за богоровци

Холандски-стипендии-за-богоровци 22-09-2017 / Архив 2017

На първия учебен ден холандската фондация „Стихтинг Студиефондс Дана” със съдействието на г-ца Йорданка Благоева и Тодор Тодоров за шести пореден път връчи стипендии на учениците с най- високи постижения от регионални, областни, национални и международни състезания през изминалата учебна година /2016 – 2017/ под формата на учебници и учебни помагала. Наградените са: Добромир Зафиров от ХІ а клас за постижения от национални и международни състезания в областта на литературата; Теодор Стоянов и Смилена Точева от ХІІ а клас за постижения в областта на гражданското образование; Кристина Тонева и Никол-Валери Димитрова и Полина Стойнова от ІХ клас за постижения в областта на българският език.

Богоровци посрещнаха първия учебен ден на входа на парк „Н. Й. Вапцаров”. Поздравления и пожелания за успешна учебна година и още по - високи пожелания отправиха директорът на гимназията г-н Красимир Кръстев и официалните гости, които присъстваха на тържеството - участници в Народното събрание и представители на Община Димитровград. Бяха прочетени и поздравителни адреси от кмета на Община Димитровград, Председателя на Общинския съвет и от някои политически формации.

Със зеле и моркови бъха почерпени най- малкитепопълнения на гимназията – осмокласниците.

С танц момичетата от танцов клуб "Богоровци" поздравиха своите съученици.

Обръщение към своите съученици отправи Валя Лозева – богоровец от випуск 2017, която продължава своето обучение в Бристол, Великобритания.