Новини

Покорихме BEST и в гр. Добрич

Покорихме-BEST-и-в-гр--Добрич 25-03-2018 / Архив 2018

В началото на месец март отборът на ПЕГ „Д-р Иван Богоров”за състезанията на фондация „BEST” се завърна от второто регионално състезание за Източна България с няколко приза. Домакин на състезаинето бе ЕГ „Гео Милев”, гр. Добрич. Във форума, организиран от фондация „BEST”, участваха около 240 ученици от общо 19 града на Източна България /Русе, Добрич, Силистра, Варна, Димитровград, Стара Загора и др./. Всички те са представители от езикови и природоматематически училища. Нашият отбор се представи в следните категории: в интерпретация на проза се включи Мартин Симеонов, Кристиян Георгиев, Ангел Ангелов и Пламен Панчев; в интерпретация на поезия ни представи Мартин Симеонов; в дуо – интерпретациите имахме две групи – Кристиян Георгиев с Мартин Симеонов и Наталия Ганчева със Стилияна Янкова; Добромир Зафиров ни представи с авторска реч.

В подготовката на отбора активно участваха Кристиян Георгиев и Мартин Симеонов като ментори на новите членове, съветите на г-ца Чинмей Манюнат, която от скоро е част от екипа на гимназията, осъвършенстваха представянето на участниците и активната подкрепа на г-жа Иванка Андреева. Богоровци подкрепиха участието на отбора чрез базара, който беше организиран за събиране на средства за състезанието в Добрич.

В сериозна конкуренция шестима от богоровци достигнаха до полуфинали в своите категории.  На финалите се явиха Кристиян Георгиев с проза и се класира първи, интерпретацията на поезия на Мартин Симеонов бе класирана трета, а дуо – интерпретацията на Кристиян и Мартин бе поставена на четвърто място.

В края на месец април предстои участие в Националния кръг на състезанието, където талантливите богоровци ще съизмерят способностите си с участници от цялата страна.

Нашата гимназия участва в тези форуми откакто се организират преди шест години и често има представители на финалите.

Пожелаваме успех на богоровци в предстоящите състезания на BEST.

                                                                                                                         От Иванка Андреева