Новини

КМЕТ И НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ СПОДЕЛЯТ ОПИТ С БОГОРОВЦИ

КМЕТ-И-НАРОДЕН-ПРЕДСТАВИТЕЛ-СПОДЕЛЯТ-ОПИТ-С-БОГОРОВЦИ 02-04-2018 / Архив 2018

Кметът на община Димитровград Иво Димов и народният представител Виолета Желева бяха специалните гости на ученици от ХII клас в час по „Свят и личност“. Откритият урок с преподавател Тодор Тодоров имаше за цел да запознае зрелостниците с централните и местни органи на управление. Между обсъжданите теми бяха взаимодействието на институциите, както и участието на гражданите в управлението.

Своя богат опит като председател на Общинския съвет, народен представител и кмет сподели Иво Димов. Пред бъдещите абитуриенти той сподели какво е да си на разположение на гражданите 24 часа в денонощие и как се решават ефективно проблемите на Димитровград и населените места в общината.

Виолета Желева разказа за своите ангажименти като представител на законодателната власт и как чрез институциите младите хора могат да участват в управлението на страната.

Тази среща затвърди убеждението, че познанията за разделението на законодателната, изпълнителната и съдебната власт са необходими на всеки гражданин, за да участва по-активно в развитието на обществото.

Клуб „Млад журналист“