Новини

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК В ДУХА НА ТРАДИЦИЯТА

ПАТРОНЕН-ПРАЗНИК-В-ДУХА-НА-ТРАДИЦИЯТА 26-04-2018 / Архив 2018

За девета поредна година богоровци демонстрираха своите умения в народните танци на традиционното състезание за гимназията „Пролетно надиграване 9 – Богоровци и приятели танцуват”. То е част от програмата за честване патрона на училището – д-р Иван Богоров.

По случай своя празник на 20 април 2018г гимназията получи поздравителни адреси от Кмета на града Иво Димов, Председателя на Общинския съвет, Началника на РУО – Хасково и от г-н Стефан Димитров, които бяха прочетени в началото. Директорът на гимназията – Красимир Кръстев също отправи своя поздрав към всички богоровци, колеги и приятели в спортна зала „Младост” и обяви началото на надиграването.

В надпреварата тази година се включиха шест отбора. Три от тях са от ученици от гимназията, един отбор от учители и гост – отбори от ОУ „Алеко Константинов” и ОУ „Пенчо Славейков”. Под зоркия поглед на журито от професионални хореографи, с председател Александър Милушев, танцьорите представиха шест хора в обща надпревара и три в двубои.

В паузата между двете части на надиграването три двойки представиха красотата на българската ръченица и момичетата от танцов клуб „Богоровци” с ръководител г-жа Стефка Иванова поздравиха зрителите с два свои танца. Изпълнението им бе представителна изява по проекта „Твоя час”.  

Наградите бяха връчени от председателя на журито Александър Милушев и директора на гимназията Красимир Кръстев. Г- н Милушев сподели, че журито е било затруднено в класирането поради високите умения на участниците. В надиграването бяха отличени майстори на ръченицата, най- добър баш – Ваня Ваилева от 9 а клас, най- добър куйрук – Калина Колева от 10 а клас. Победител в отборното класиране стана отбор „Роза” – ученици от 10 а и 10 б клас на гимназията.

За всички отбори ръководството на училището бе осигурило торти и специални грамоти, които да напомнят за чудесната изява.

Догодина богоровци ще танцуват отново !