Новини

ПРЕМИЕРА И НАГРАДА ЗА ТЕАТРАЛИТЕ

ПРЕМИЕРА-И-НАГРАДА-ЗА-ТЕАТРАЛИТЕ 03-05-2018 / Архив 2018

Смешното и трагичното, великото и ежедневното се срещнаха в пъстрия спектакъл „Калейдоскоп“ на Театрално студио“Selfie“, чиято премиера младите театрали посветиха на патронния празник на любимото училище – ПЕГ“Д-р Иван Богоров“ – Димитровград. Представлението събра класически диалози от най-великия драматург на всички времена – Уилям Шекспир – с весели моменти от ежедневието. Богоровци представиха Шекспировите сонети в оригинал на английски език, култови сцени от трагедията „Макбет“ заедно с весели скечове като „Възпитание по хелуински“, „Училище за вещици“ и „Коледни подаръци“. Момичетата и момчетата от Театрално студио“Selfie“ успяха да създадат настроение за публиката и една истинска „самоснимка“ на своите мечти, страхове и вълнения. Цялостното впечатление допълниха оргиналните костюми, създадени специално за представлението със съдействието на Социалното предприятие – Димитровград, и разнообразната музика , включваща както джаз, така и ритми от времето на Ренесанса.

Наградата за вдъхновението и положения труд бяха не само аплодисментите на публиката. На конкурса за детско творчество „Шанс“, организиран от ОП“Детски и младежки център“ – Димитровград Театрално студио“Selfie“ получи първа награда в раздела за театрално изкуство. Благодарим за признанието!

Театрално студио“Selfie“ е с ръководител Бистра Жекова и работи по програма „Твоят час“ за втора година. Формацията съществува от 2003 г и вече 15 години радва своите фенове. През годините в студиото са участвали няколко поколения богоровци, които запазват от своите театрални изяви прекрасни и вълнуващи спомени. Тази година също не изневерихме на традицията!

На младите театрали предстоят изяви, свързани с 24 май – Деня на българската писменост и култура – и областният преглед на клубовете за извънкласни форми.

Клуб "Млад журналист"