Новини

ЕКОЛОГИЧНО И КРАСИВО

ЕКОЛОГИЧНО-И-КРАСИВО- 03-05-2018 / Архив 2018

Традиционно учениците от ПЕГ отбелязаха Деня на Земята -22 април – чрез изработката на макети от отпадни материали. Мотото на инициативата е “АРТБОКЛУК 2018“. Вместо да изхвърлят ненужни вещи ,гимназистите ги превърнаха в естетични сувенири, изработени с желание, творчество и въображение.

Погледа привлича паунът от пластмасови бутилки и хартия на Мария Кирева от 10.клас, дамската чанта от стари дънки на Полина Иванова от 9. клас, огромното пано за стена на Гергана Костова от 9. клас. Има модели, които могат да бъдат използвани като учебни средства, например едноклетъчното чехълче от плат на Надежда Панайотова от 9. клас. Ако Ви е тъмно, предлагаме работеща функционална лампа от обувалки на Рени Недева, 11. клас. Отпуснете глава върху меката възглавничка - сова на Никол-Валери Димитрова от 9. клас и не само ще релаксирате, но и ще натрупате мъдрост. За десерт има червена апетитна ябълка от пластмасови бутилки на Даниел Коджабашев от 10. клас, а за емоции сред природата – люлка от гума и дъска на Естер Йосифова от 9. клас. Има и още много интересни  изненади. Заповядайте да ги разгледате.

Изложбата ще остане във фоайето на гимназията три седмици. Предстои анонимно гласуване от самите ученици, които ще определят най-добрите проекти. Ще бъдат връчени награди.

Клуб „Млад журналист”