Новини

МЛАДИТЕ ЖУРНАЛИСТИ И ПОЕЗИЯТА

МЛАДИТЕ-ЖУРНАЛИСТИ-И-ПОЕЗИЯТА 06-05-2018 / Архив 2018

Поезията и журналистиката могат да вървят ръка за ръка. Това доказахме ние, участниците в клуб „Млад журналист“. В дните от 02.05 до 04.05.2018г те взехме активно участие в работата на първото издание на Националната младежка литературна конференция „Пеньо Пенев“ не само за да уловим събитието в репортажите и интервютата си, а и да проявим поетичния си талант.

Запознахме се с много нови приятели. Видяхме отблизо ценни картини и лични вещи на класици в българската литература в изложбата „Художникът среща писателя“. С интерес участвахме в срещата с писателя и поета Димитър Калбуров, който се съгласи и да участва в нашия проект „Лицата на успеха“. Спорихме разгорещено в дискусията „Поезия, пазар и субкултура“ със свои мнения за качеството на масовата култура днес. Оставихме и следа в специалния Поетичен лексикон със свои стихотворения.

Накрая с тъга и желание за следващи срещи изпратихме новите си приятели от цялата страна.

Благодарим на нашия съученик Добромир Зафиров, които създаде проекта за конференцията, и на Община Димитровград, която подкрепи идеята и превърна мечтата в реално събитие. Събития като това ни изпълват с желание да бъдем активни и да творим.

За клуб „Млад журналист“ –Наталия Ганчева, Пламен Пенчев,

Йоана Великова, Евелин Ганева,

Марина Петкова,Ренета Стоянова