Новини

СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ В ОБЛАСТТА

СРЕД-НАЙ-ДОБРИТЕ-В-ОБЛАСТТА 04-06-2018 / Архив 2018

В последните дни на месец май се състоя традиционния Областен преглед на клубовете за извънкласни форми. Тази година негов домакин беше ОУ“Пенчо Славейков“ – Димитровград. Девизът на прегледа бе „Заедно да прегърнем творчеството с усмивка!“, а надпреварата в различните изкуства обедини повече 50 клуба от Хасковска област с над 500 участници.

Призовите места в крайното класиране заеха и трите клуба по програма „Твоят час“, които представиха ПЕГ“Д-р Иван Богоров“. На първо място се класира презентацията на клуб „Млад журналист“ по своя оригинален проект „Лицата на успеха“ – интервюта, снимки и автографи от известни личности, превърнали се в символ на успеха, постигнат с труд и талант.

Престижното второ място в класирането завоюва Театрално студио „Selfie“, което изпълни сцената както с весели скечове от училищния живот, така и с изпълнение на класика – откъси от трагедията „Макбет“ от Уилям Шекспир. Ръководител на клуб „Млад журналист“ и Театрално студио „Selfie“ е Бистра Жекова.

Награда заслужи и представянето на Танцов клуб „Богоровци“ за новата им композиция. Ритми от Тракия и Северна България обединиха в танците си момичетата с ръководител Стефка Иванова. На сцената разцъфтяха пъстрите костюми и шарената люлка като доказателство, че богоровци пазят националните традиции живи.