Новини

НОВИЯТ ПОМОЩНИК - УЧИТЕЛ ПО ПРОГРАМА

НОВИЯТ-ПОМОЩНИК---УЧИТЕЛ-ПО-ПРОГРАМА- 13-09-2018 / Архив 2018

През учебната 2018/2019 година в ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ ще работи Айзак Милър, помощник-учител по английски език от САЩ. Той е един от 30те американски помощник-учители, които ще преподават в различни градове в България по Програма „Фулбрайт“| Фондация „Америка за България.

Програмата се администрира от Българо-американската комисия за образователен обмен и се спонсорира от Фондация „Америка за България“. Целта на програмата е да подобри обучението по английски език в български държавни и общински средни училища чрез осигуряване на достъп до естествен носител на езика и иновативни методи на преподаване, които насърчават усъвършенстването на комуникативните умения на учениците.

Айзак (накратко Айк) Милър е млад, енергичен и ентусиазиран учител, който с нетърпение очаква срещата си с българските си ученици. В миналото си е живял в Румъния, в колежа е изучавал руски език и един семестър е живял в Санкт Петербург. Това пробужда интереса му към Балканите и България. В САЩ е работил с ученици, на които е давал личностна подкрепа в извънкласни дейности, а също е бил и асистент на основен учител в редовни часове.