Новини

ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА – С ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ

ПРЕЗ-НОВАТА-УЧЕБНА-ГОДИНА-–-С-ВЯРА,-НАДЕЖДА-И-ЛЮБОВ- 19-09-2018 / Архив 2018

На 17 септември – в деня на вярата, надеждата и любовта - богоровци откриха новата 2018 - 2019 учебна година .По традиция обновенияt двор на гимназията събра много ученици, преподаватели, родители и гости.

В началото на тържеството бе внесено училищното знаме и вдигнат националнияt флаг. В словото си директорът Красимир Кръстев поздрави всички с празника и пожела много дръзновение и успехи по трудния път към знанието.

За седма поредна година бяха обявени носителите на наградите на фондация „Стичтинг Студиефондс Дана” – Холандия. Тази година за своите постижения бяха отличени Добромир Зафиров, Ирина Митева и Петко Петков – победители в много национални състезания и конкурси. Те получиха учебници, учебни помагала и научна литература като признание за положените усилия.Поздрав към всички беше пъстрото хоро на момичетата от ТК”Богоровци“.

На тържеството бяха представени и новите преподаватели в ПЕГ “Д-р Иван Богоров“. Традицията на успешното сътрудничество с фондация "Америка за България" по програма „Фулбрайт“ тази година продължава Айзък Милър, който ще помага на учениците в овладяването на английски език. Испански език ще преподава Тереса Родригес, която е тук със съдействието на посолството на Кралство Испания. Традицията ученици на гимназията да се завръщат като преподаватели продължава Калоян Добрев ще бъде преподавател по английски език. И тримата са млади, подготвени и мотивирани да предадат знанията си на своите възпитаници.

Специални поздрави получиха и осмокласниците. За тях бяха авторските стихове на Добромир Зафиров и пресните зеленчуци, гарнирани с пожеланията на деветокласниците.

С пожелание за успешна нова учебна година директорът Красимир Кръстев  удари и първия училищен звънец. А на влизане в сградата всеки си отчупи за късмет от сладката пита с мед.