Новини

СЪС ЗНАНИЯ И СТИЛ – ОТНОВО СРЕД ПЪРВИТЕ

СЪС-ЗНАНИЯ-И-СТИЛ-–-ОТНОВО-СРЕД-ПЪРВИТЕ 22-03-2019 / SCHOOL LIFE

Богоровци отново са с престижно класиране на Националния кръг от състезанието по български език „Любословие“, организирано от Съюза на учителите филолози. В оспорвана конкуренция с над 280 участници от десетки училища в цялата страната възпитаниците на ПЕГ“Д-р Иван Богоров“ – Димитровград са сред най-добрите – от общо 17 участници, достигнали до финалния кръг на надпреварата, 9 ученици от гимназията са на челните позиции. Възпитаниците на г-жа Бистра Жекова и г-жа Илина Кинева доказаха блестящи литературни и езикови умения, съизмерими с най-високите постижения на национално ниво.

Сред осмокласниците първото място с еднакъв брой точки – 51 от максималните 60 – си поделят Лора Янкова и Траяна Иванова. На второ място само на една точка след тях е Петя Пасева. От деветокласниците Нелина  Петрова е първа в страната с 58 точки от максималните 60. На трето място е Кристианна Атанасова с 55 точки и само на точка след нея – Виктория Николова. Никол- Валери Димитрова е в челната тройка на учениците от Х клас с 63 от максималните 70 точки.

Зрелостниците също не  правят изключение. Второто място сред най-големите си поделят Ирина Митева и Добромир Зафиров. И двамата имат по 63 точки. За Добромир това е второто престижно класиране след като единствен в област Хасково сред своите връстници се класира за Националния кръг на олимпиадата по български език и литература.Той ще представи областта в най-престижното състезание между литературни таланти, което ще се проведе в град Бургас.

                                         Клуб „Млад журналист“