Новини

ОТНОВО THE BESТ

ОТНОВО-THE-BESТ 22-03-2019 / SCHOOL LIFE

С много награди, приятели и незабравими преживявания се завърна от Варна отборът ни, който на 16 - 17 март 2019г взе участие в Турнира по английска реч и дебати, организиран от фондация „БЕСТ“. Нашите момичета и момчета се състезаваха с още 325 участници, разпределени в 24 отбора от цяла Източна България. Отборът на богоровци беше в състав – Мартин Василев – VIII-а клас, Хариет Нейкова – IX-б клас, Никол-Валери Димитрова и Наталия Ганчева – Х-а клас, Стилияна Янкова – Х-б клас и зрелостниците Ангел Ангелов, Мартин Симеонов, Кристиян Георгиев, Майкъл Петров от ХІІ а клас.

Турнирът дава възможност на участниците да се състезават в интерпретацията на художествен текст на английски език – поезия и проза –или с авторска реч. Състезанията са на етапи до финалния кръг. След оспорвана борба наградите са още по-ценни – първо място за проза на Мартин Симеонов и пето място на финала за дуо. Престижното второ място за поезия завоюва Наталия Ганчева, която вписа в актива си и пето място за прозата на Амбър Голд. Сериозно класиране постигнаха и Мартин Симеонов с Кристиян Георгиев, достигнали до полуфинал за поезия, както и дуото на Никол и Наталия – класирано на четвърт-финал.

Отборът завоюва и колективна награда за най-добре представил се малък отбор. Наградата се дава за най-голям брой класирания на полуфинали и финали.

Постиженията си отборът на „БЕСТ“ в ПЕГ“Д-р Иван Богоров“ дължи и на своите ръководители. Треньор е Айзък Милър – доброволец от фондация „Фулбрайт“,а техен официален придружител - г-жа Иванка Андреева.

                                                         Клуб „Млад журналист“