Новини

СРЕЩА С КАПИТАНА

СРЕЩА-С-КАПИТАНА 14-04-2019 / SCHOOL LIFE

Специален гост на Клуб „Млад журналист“ беше актьорът Димитър Иванов – Капитана. С нас той се срещна след изключително успешното си представление „Беше ми 100лично“, което препълни залата на ДТ“Апостол Карамитев“. Гвоздеят на програмата беше бай Тъньо – мърморещата кукла, която оживява в ръцете на талантливия кукловод, за да го провокира непрекъснато.

Димитър Иванов помним от моноспектакъла му „Приказки от бъчвата“,  участието му в новия български филм „Лили рибката“, изявите му на сцената на столичния куклен театър. Сега той успешно се развива в стендъп комедията и е единственият български актьор, който използва в този жанр и кукла.

В студиото на училищното радио Димитър Иванов си припомни шеметните години в Езикова гимназия, в които се заражда и интересът му към театъра. Това става по време на репетициите на „Криворазбраната цивилизация“ – представление, подготвено от театралното студио за веселия патронен празник на 2003г. Магията на театралната сцена, бурните аплодисменти на съучениците и веселите импровизации пораждат желанието на Митко да бъде актьор. Следват годините в НАТФИЗ и предизвикателството на кукленото изкуство, при което мъртвата кукла придобива характер в ръцете на актьора.

В отговор на нашите въпроси научихме, че прозвището Капитана идва от факта, че Димитър Иванов е лицето на Капитан Морган за България. Предстоят му и нови изяви в „Шоуто на Слави“, където се представи за първи път в компанията на бай Тъньо. В програмата на актьора Димитър Иванов – Капитана са още представления в Бургас и Стара Загора, както и клубни участия в столицата. Ще го видим отново и в родния Димитровград.

Клуб „Млад журналист“