Новини

Финалисти на Националния кръг по английска реч и дебати

Финалисти-на-Националния-кръг-по-английска-реч-и-дебати 07-05-2019 / Архив 2019

В уикенда на светлите християнски празници Лазаров ден и Цветница /19 – 21. 04. 2019г/се проведе Националният кръг на състезанието по английска реч и дебати, организирано от фондация БЕСТ, в сградата на УНСС в град София.

Учениците от ПЕГ „Д-р Иван Богоров” добиха право на участие в този кръг след класиране на полуфинал или финал на едно от двете регионални състезания за учебната година. Отборът на гимназията участва и в двете регионални състезания за Източна България в град Сливен и град Варна, където дори беше удостоен с приза „Най – добре представил се малък отбор”. Право на участие в националния кръг получиха Мартин Симеонов, Кристиян Георгиев и Ангел Ангелов от 12а клас и Наталия Ганчева от 10а клас. За подготовката им основен принос има Айзък Милър – помощник учител в гимназията от фондация „Фулбрайт”. Придружител на отбора бе г- жа Иванка Андреева. Нашите представители се подготвиха и представиха в следните категории: интерпретация на поезия, интерпретация на проза и интерпретация в дуо.

В сградата на УНСС в град София се срещнаха повече от 400 ученици от цялата старана, които в много силна конкуренция се представяха в своите категории. Богоровци се представиха достойно.

До фила достигнаха Мартин Симеонов от 12а с интерпретация на поезия и Наталия Ганчева от 10а с интерпретация на проза. Кристиян Георгиев бе класиран за полуфинал с интерпретация на поезия.

Честито на отбора и техните ръководители! Пожелания за бъдещи успехи през настоящата учебна година.

PS: Отборът за състезанието по английска реч и дебати „БЕСТ” очаква още богоровци да се присъединят към тези вълнуващи събития.