Новини

НАГРАДИ ЗА НАЙ-ДОБРИТЕ

НАГРАДИ-ЗА-НАЙ-ДОБРИТЕ 21-05-2019 / Архив 2019

На 15 май, преди тържественото изпращане на абитуриентите, по традиция бяха наградени изявените ученици от състезания и конкурси през настоящата учебна година.

Първи своите сертификати и призове получиха отличените в националния кръг на състезанието по български език и литература „Любословие“. Златни грамоти за първо място получиха осмокласничките Лора Янкова и Траяна Иванова от VIII в клас, както и Нелина Петрова от IX-а клас. Сребърните грамоти отидоха при Петя Пасева и абитуриентите Ирина Митева и Добромир Зафиров. За третото място своите награди получиха Кристиянна Атанасова – IX a клас и Никол-Валери Димитрова от Х а.

След това специално отличени бяха и победителите с най-атрактивни експонати в изложбата „Артбоклук“. Тя се организира за седма поредна година и в нея учениците изявяват своята изобретателност и грижа към природата. Изявата е организирана от г-жа Екатерина Костова – преподавател по биология. Изложбата провокира богоровци да превръщат отпадъците в произведения на изкуството и резултатите винаги са впечатляващи. С гласуване учениците избират и най-интересните експонати и класират техните автори. През тази година първото място е за Камелия Атанасова от XI-б клас. Втори е Кирил Иванов от XI-в клас, а третото място си поделят деветокласниците Петко Билярски и Петър Петев.

Наградите връчи директорът на ПЕГ“Д-р Иван Богоров“ – Касимир Кръстев.

                                                        Клуб „Млад журналист“