Новини

ОЩЕ ЕДИН УСПЕШЕН ВИПУСК

ОЩЕ-ЕДИН-УСПЕШЕН-ВИПУСК 21-05-2019 / Архив 2019

На 15 май последният училищен звънец прозвуча за 54 абитуриенти от випуск 2019г на ПЕГ“Д-р Иван Богоров“. Събитието събра богоровци, приятели, родители и гости в двора на гимназията. На прекрасното настроение не попречи дори пролетният дъжд.

В началото на тържеството директорът Красимир Кръстев поздрави зрелостниците с успешното завършване на учебната година и пожела успешно представяне на държавните зрелостни изпити. Напомни, че който се е справил успешно в нашата Езикова гимназия, ще успее навсякъде. След това директорът обяви и новите носители на специалната Богоровска стипендия, която се връчва на ученици, отличили се през целия петгодишен курс на обучение. За випуск 2019г това са Ирина Митева и Добромир Зафиров, които доказаха, че са творчески и активни личности.

С мили думи към зрелостниците се обърнаха и председателят на училищното настоятелство „Златорог“ – Галина Панева и класният ръководител Йовелина Бойчева. От името на абитуриентите  отговори Ирина Митева, за да благодари на учителите за търпението и разбирането, за сложните контролни и дългите есета, които днес са вече весели спомени, но и трайни знания.

Като специален поздрав към абитуриентите бяха изпълненията на Танцов клуб „Богоровци“ и песента на Жанета Наскова. Дворът се изпълни от спонтанно весело хоро.

Тържествено училищното знаме бе предадено на новата знаменна група, която се закле да пази достойнството и честта му. Под звуците на кръшна ръченица , след много изпитания бе предадена и книгата  на випуските, в която са запечатани най-важните моменти от преживяванията на богоровци. Последните пожелания за „свободно плаване“ и „ на добър час“  към бъдещите „ университетски зайци“ бяха отправени от осмокласниците във весели стихове.

В минутите на „Микрофонът е ваш“ момичетата и момчетата от ХII-а клас направиха весели шаржове на своите съученици, а Добромир Зафиров посвети и песен на своите учители. От ХII-б наблегнаха на благодарността към учителите и какво са запомнили най-ярко от всеки през петте години в гимназията. Цветни фойервеки допълниха празничното настроение.

                                                Клуб „Млад журналист“