Новини

СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ В ОБЛАСТТА

СРЕД-НАЙ-ДОБРИТЕ-В-ОБЛАСТТА 28-06-2019 / SCHOOL LIFE

На 25 юни в Свиленград се проведе XII преглед на клубовете за извънкласни форми в училищата на Хасковска област. Своите умения представиха над 30 клуба с 250 участници и техните ръководители. Сцената на НЧ“Просвета – 1870“ се оживи от весели танци, музикални и театрални изпълнения. За всички домакините бяха осигурили чудесни условия за участие.

ПЕГ “Д-р Иван Богоров“ отново защити своя авторитет на училище с творческа атмосфера и възможности за изява. Младите актьори от Театрално студио „Selfie“ завладяха публиката с веселите скечове от поредицата „На нашенския диалект с любов“ и „Изпит по логика“. Не беше изненада, че бяха класирани на престижното второ място в своята категория. Без конкуренция бяха и участниците в Клуб „Млад журналист“, които представиха своята дейност в единствената презентация на фестивала. На журито и публиката те разказаха за интересни срещи и открития, както и за своя оригинален проект „Лицата на успеха“. Аплодисментите на публиката заслужиха и веселите хора на Танцов клуб „Богоровци“, които намериха място в челната тройка на отличените танцови състави. За отличното си представяне клубовете от ПЕГ“Д-р Иван Богоров“ завоюваха комплексно второ място.

Ръководител на Театрално студио „Selfie“ и Клуб „Млад журналист“ е г-жа Бистра Жекова, а на Танцов клуб „Богоровци“ – г-жа Стефка Иванова.

Ентусиазмът на изпълнителите, както и радостта им от наградите потвърдиха девиза на събитието - „ Творчеството – извор на вдъхновение и красота“.

                                                                                                                                 Клуб „Млад журналист“