Новини

УСПЕШЕН СТАРТ НА НОВАТА 2019-2020г УЧЕБНА ГОДИНА

УСПЕШЕН-СТАРТ-НА-НОВАТА-2019-2020г-УЧЕБНА-ГОДИНА 16-09-2019 / SCHOOL LIFE

Началото на новата учебна година събра на 16 септември в двора на Профилирана езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ съученици, учители, родители и приятели. Специални гости на празника бяха Гергана Кръстева – председател на общинския съвет в Димитровград, Диана Дончева – директор на дирекция в общинска администрация, както и общинските съветници Катя Панева и Иван Маринов.

В своето приветствие г-жа Кръстева се върна в годините назад с прекрасния спомен за английската гимназия и добави, че обучението в езикова гимназия е формулата на успеха.

Успешна нова учебна година на всички ученици, учители и родители пожела директорът Красимир Кръстев и представи новите учители. Сара Хузър от фондация „Фулбрайт“ ще даде възможност на богоровци да общуват свободно на английски език. Със съдействието на посолството на Кралство Испания в ПЕГ“Д-р Иван Богоров“ ще преподава и Иван Алварес. И двамата подчертаха приятелското отношение, с което са посрещнати и създадените отлични условия за работа.

И тази година холандската фондация „Стихтинг студифондс Дана“ продължи да стимулира изявените таланти на най-добрите ученици. Наградите  връчи Йорданка Благоева, богоровец от випуск 2006г. Тя отличи с комплекти учебници, книги и учебни помагала шестима ученици, класирани успешно на национални  конкурси, състезания и олимпиади.

Като поздрав към всички беше и веселия хоровод на Танцов клуб „Богоровци“.

За безценните знания, спомени и приятели от Езикова гимназия благодари Добромир Зафиров – носител на Богоровска стипендия, вече студент в СУ“Кимент Охридски“. Вълненията на най-малките изрази Денислава Иванова. След това деветокласниците не пропуснаха традиционния поздрав към новото попълнение от осми клас – мъдри съвети, гарнирани с пресни зеленчуци и весела песничка.

След това ученици и преподаватели заеха местата си в класните стаи. На влизане всички си отчупиха от сладката пита – да е като нея  и новата учебна година.