Новини

ЕДИННИ В МНОГООБРАЗИЕТО ЧРЕЗ ЕЗИЦИТЕ НА ЕВРОПА

ЕДИННИ-В-МНОГООБРАЗИЕТО-ЧРЕЗ-ЕЗИЦИТЕ-НА-ЕВРОПА 03-10-2019 / SCHOOL LIFE

Това бе мотото на празника, с който на 26 септември  в нашата гимназия бе отбелязан Европейския ден на езиците. Акцентът в него беше езиковото разнообразие в Европейския съюз. На празника звучаха стихове на английски, немски, испански и руски език в изпълнение на Наталия Ганчева, Румяна Вълчева, Даниел Тодоров и Радост Костадинова.

Празникът беше повод и за официалното връчване на международните сертификати за владеене на английски език. Профилирана езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ е единствена за Хасковска област изпитна база на Cambridge ESOL examination към оторизиран изпитен център АВО – БЕЛ София.  От тази възможност тази година с възползваха 9 възпитаници на гимназията, които успешно се явиха на изпит и получиха документ, признат в над 35 страни по света и 270 висши учени заведения, 7 от които са  и в България. Заслугата е и на преподавателите по английски език Хилда  Мартинова, Йовелина Бойчева и Калоян  Добрев.

С поздрав към всички се обърна директорът Красимир Кръстев, който подчерта, че езиковото обучение е уникален шанс за всеки и припомни мисълта на  руския писател Антон Чехов, че всеки научен нов  език те прави още веднъж човек. С пожелания за повече любопитство към света, активност и интерес към езиците на другите народи се обърнаха и преподавателите Хилда Мартинов и Анелия Койнова,както и Сара Хузър – стипендиант на фондация „Фулбрайт“.

На финала на празника  Нелина Петрова прочете и преведе поздравителното писмо от Cambridge Assessment English до преподавателите и ръководството на ПЕГ“Д-р Иван Богоров“ за професионализма и постигнатите  резултати.

Накрая всички, получили своите сертификати, си направиха много снимки за спомен от този вълнуващ момент.