Новини

Националната седмица на четенето в ПЕГ „Д-р Иван Богоров“

Националната-седмица-на-четенето-в-ПЕГ-„Д-р-Иван-Богоров“ 18-12-2019 / SCHOOL LIFE

И тази година Националната седмица на четенето премина с различни инициативи, в които се включиха голяма част от възпитаниците на Гимназията. Специален гост на литературното четене  бе Ирина Митева- бивша ученичка на гимназията, автор на самостоятелна стихосбирка.

Още в първия ден на кампанията осмокласниците се включиха с четене на коледния разказ „Даровете на влъхвите“ от О.Хенри.  Развълнувани от посланията, учениците проведоха дискусия за истинските ценности в живота.

В часа  по литература в девети клас скъп  наш гост бе  Ирина Митева. Младата поетеса представи  свои стихове, с които развълнува сърцата на учениците. Проведе се и  дискусия по актуални литературни проблеми,  като поредният „превод“ на романа „Под игото“ предизвика буря от емоции.

На 12.12. 2019г. ученици от девети и единадесети клас посетиха дом музей „Пеньо Пенев“. С любезното съдействие на уредничката на музея, г-жа Живка Шишкова,  те се запознаха с живота и творчеството на емблематичния поет на  Димитровград. В  непринудена приятелска атмосфера  нашите възпитаници имаха възможността да общуват с поезията на Пеньо Пенев. Като завършек на поетичното пътешествие богоровци оставиха своите послания на специално подготвени табла.

В Националната седмица на четенето  установихме още успешни партньорства. Наши специални гости бяха ученици от IIIб клас на ОУ „Алеко Константинов“. Малките ни приятели поканиха коледния дух с прочит на коледна приказка, а единадесетокласниците поздравиха малчуганите с литературно четене на лирика на немски език.

Така премина поредната  успешна Национална седмица на четенето. Да си пожелаем здраве, щастие, любов и по една хубава книга в очакване на  Рождеството.

Светли празници, богоровци!