Новини

БОГОРОВЦИ ОТ ВИПУСК 2020 ПОЕ ПО СВОЯ ПЪТ!

БОГОРОВЦИ-ОТ-ВИПУСК--2020--ПОЕ--ПО--СВОЯ-ПЪТ! 22-05-2020 / SCHOOL LIFE

На 22 май следобед познатият двор на родното училище събра за последен път учениците от випуск 2020г на ПЕГ“Д-р Иван Богоров“. Като спазиха предписанията и мерките на извънредната епидемиологична обстановка, зрелостниците отбелязаха своя последен учебен ден при засилен медиен интерес. Оказа се, че богоровци са първите в страната, които провеждат своето завършване в реална обстановка.

В своето емоционално слово директорът Красимир Кръстев отбеляза взаимните усилия на учители и ученици за успешно завършване на учебната година в условията на дистанционно обучение. Пожела на зрелостниците успешно представяне на държавните зрелостни изпити. Директорът обяви носителите на специалната Богоровска стипендия за випуска. Това са Мария Кирева, Никола Балев и Елена Захариева, които през годините на своето обучение в гимназията се отличиха не само с отличния си успех, но и със своята отговорност, креативност и високи постижения. Всеки един от наградените благодари за творческата атмосфера в гимназията и за отличните възможности за екипна работа между ученици и учители.

На тържеството прозвуча и запис на специалното послание, отправено към богоровци от кмета на общината Иво Димов. Според утвърдения ритуал на следващата смяна бяха предадени училищното знаме и книгата на випуските. На финала директорът Красимир Кръстев плисна менче с вода и здравец с пожелания за добър и успешен път, а заместник-директорът Димитър Делев удари последния училищен звънец. И за да не се нарушат изискванията на извънредната ситуация вместо хоро, всички заедно изиграха по една българска ръченица. Разбира се, последваха и много снимки за спомен с роднини и приятели.

Защото такъв ден се помни завинаги!