Новини

ВИРТУАЛЕН ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

ВИРТУАЛЕН-ДЕН-НА-ОТВОРЕНИТЕ-ВРАТИ 12-06-2020 / SCHOOL LIFE

И тази година на 9 юни в ПЕГ“Д-р Иван Богоров“ се проведе Денят на отворените врати, но този път нетрадиционно. Новите дигитални технологии срещнаха седмокласници от ОУ“Пенчо Славейков“ с възможностите за обучение в Езиковата гимназия. Защо нашето училище да стане и ваше – това беше въпросът, който получи своя мотивиран отговор.

В началото директорът Красимир Кръстев представи гимназията, изключителната нужда от качествено чуждоезиково обучение в съвременния свят и подчерта, че който е успял при нас, ще успее навсякъде. Пред своите бъдещи ученици се представиха преподавателите по английски език в 8. клас през следващата учебна година – Хилда Мартинова, Йовелина Бойчева и Калоян Добрев. Три паралелки с първи чужд език – английски, модерно обучение с възможност за творческо приложение на английския език, общуване с преподавател от фондация „Фулбрайт“ – това са предимствата, от които могат да се възползват бъдещите осмокласници.

Владеенето на втори чужд език вече не е лукс, а небходимост – подчертаха Анелия Койнова – преподавател по немски език и Теодора Христова – учител по испански език. В това направление ПЕГ“Д-р Ив. Богоров“ има своите прекрасни традиции и нови постижения. От няколко години испански език се преподава с участието на доброволец, осигурен със съдействието на посолството на Кралство Испания. През настоящята учебна година това е Иван Алварес, които активно се включи в живота на училището. Езиковата гимназия отговаря и на нарасналия интерес към изучаването на руски език, който е включен във възможностите за избор.

За предстоящите вълшебни пътувания в света на литературата говори Антоанета Коджабашева – преподавател по български език и бъдещ класен ръководител.

Как чуждите езици чудесно се свързват с обучението по биология и химия, физика , математика и информационни технологии показа Стефка Иванова - преподавател по физика и астрономия. Тя демонстрира възможностите на единствения в областта Център по природни науки с прекрасните кабинети по физика, химия , биология и уникалната лаборатория, в която учениците на практика могат да приложат наученото в час. В XI и XII клас учениците разширяват тези знания в профилите „Биология и химия“, „Математика и информационни технологии“, „ История и география“, които заедно с чуждите езици им гарантират успешна професионална реализация.

ПЕГ“Д-р Иван Богоров“ е правилният избор – потвърди и Георги Делчев – ученик в 9.клас, възпитаник на ОУ“Пенчо Славейков“.

Каква и колко полезна информация има на училищния сайт – разясни Иванка Андреева – преподавател по история и георграфия. Тя показа специалните раздели с подробности от предстоящия прием, актуалните новини, графика на предстоящите дейности.

В отговор на поставените въпроси бяха предствени и допълнителните екстри за бъдещите богоровци - прекрасна нова спортна база, множество клубове по интереси, международни възможности за изява.