Новини

УСПЕШЕН СТАРТ НА НОВАТА 2020-2021 УЧЕБНА ГОДИНА

УСПЕШЕН-СТАРТ-НА-НОВАТА-2020-2021-УЧЕБНА-ГОДИНА 15-09-2020 / SCHOOL LIFE

Оптимистично и креативно бе началото на новата учебна година в ПЕГ “Д-р Иван Богоров“. На тържеството присъстваха осмокласниците, които спазваха правилата за безопасно общуване в условията на извънредна обстановка. Специални гости на събитието бяха заместник-кметът на общината г-н Яшо Минков и г-ца Йорданка Благоева – представител на холандската фондация „Стихтинг студифондс дана“.

Точно в 10 часа в двора прозвуча химна на богоровци и с аплодисменти бе посрещнато училищното знаме. Под звуците на „Мила родино“ тържествено бе вдигнат националният флаг. В своето приветствие директорът г-н Красимир Кръстев подчерта нарасналия авторитет на гимназията и поздрави осмокласниците с приема и правилния избор. Бяха представени и новите учители, сред които за втора година е Сара Хузар – доброволка от фондация „Фулбрайт“. Своето приключение да преподава испански език  тази година започва Алберто Руис, който е в Димитровград с помощта на посолството на Кралство Испания. Сред младите учители по английски език е и Даниела Петкова, която заедно със сестра си Юлия като дует „Мания“ спечелиха възхищението и аплодисментите и на ученици, и на учители.

От името на осмокласниците своите вълнения и благодарности изрази Пламена Генчева от VIII-клас.

За девета поредна година стипендии на изявени ученици връчи и фондация „Стихтинг студифонс дана“. Въпреки затудненията от дистанционното обучение миналата учебна година, богоровци се представиха достойно и заслужиха своите награди .Днес те бяха специално за Илида Илиева от IX-а, Иван Нечев от IX-б, Нелина Петрова от XI-а, Яница Йовчева от XI-в и Наталия Славова от XII-а клас. Те получиха от г-ца Йорданка Благоева учебници и учебни помагала като признание за положените усилия и стимул за нови изяви.

След първия звънец и менче вода за късмет осмокласниците влязоха с новите си учители в класните стаи. По-големите ученици проведоха своя първи учебен ден в класните стаи, където се запознаха с приетите мерките за безопасност в условията на епидемиологичната обстановка. Смехът и цветята бяха знаците на радост от срещата в училище, въпреки сложната ситуация заради COVID 19.