Новини

Поздрав от Добромир Зафиров за празника

Поздрав-от-Добромир-Зафиров-за-празника 20-04-2021 / SCHOOL LIFE
Честит празник на Езиковата гимназия в Димитровград - училището, в което минаха прекрасни 5 години от живота ми! През всички тях винаги съм утвърждавал името на гимназията си във всяко едно начинание, всяко нещо съм правил винаги с мисъл за титлата Богоровец! Именно тук срещнах хората, които да ми посочат пътя, учителите, които не просто даваха знания, а учеха на човечност. Езикова гимназия бе нашия общ дом, който винаги е имал своето място в Димитровград, а и в България. Дом, който изграждахме заедно със страхотни приятели и преподаватели, които и до ден днешен продължават да бъдат моя опора и подкрепа.
За мен всеки един възпитаник на езикова гимназия, независимо къде се намира тя, има силата да оставя следи, да завладява. Богоровци го правят по уникален начин. Благодаря ти, Езикова, за всичко, което си ми дала! Благодаря на преподавателите си за разбирането и подкрепата през годините! Хора, които и днес продължават да палят искрата на знанието, въпреки предизвикателствата на настоящата ситуация!
Носете Езиковата в сърцето, защото Богоровец е титла и призвание и бивши Богоровци няма! Помнете завета на патрона, че"Дор език живее, народ не умира". Защото езикът е нашият жив глас, инструмент за комуникация, всичко започва от езика (дори тълкуването на правните норми 🙂).
На настоящите възпитаници на гимназията пожелавам да успявате да носите в себе си неудържимия богоровски плам, защото, повярвайте, има попаднали сте на точното място и точните хора!
И не на последно място ще отбележа факта, че патрона на моята гимназия и спомоществователите на моя университет имат общо начало на житейския си път - градът на Апостола Дали това е знак аз не знам, но определено знам, че Езикова си беше начало на едно преживяване твърде кратко, но незабравимо! Повод, макар и двеста километра по-далеч от този общ дом аз да заявя гордо, че съм тръгнал от Димитровград и Профилирана езикова гимназия"Д-р Иван Богоров"!
Честит празник, Богоровци!