Новини

НА ДОБЪР ЧАС, БОГОРОВЦИ!

НА-ДОБЪР-ЧАС,-БОГОРОВЦИ! 15-05-2021 / SCHOOL LIFE

На 14 май последният звънец прозвуча за випуск 2021г на ПЕГ“Д-р Иван Богоров“ – Димитровград. Много родители и приятели споделиха вълнуващия миг с абитуриентите, които изпълниха двора на гимназията. В приветствието на директора Красимир Кръстев прозвучаха стихове на Ръдиард Киплинг и увереност в успешната реализация на богоровци, защото в родното училище са получили здрава основа.

Директорът обяви и двамата носители на Богоровска стипендия за учебната 2020/2021г. Това  са Наталия Ганчева от 12 а клас и Петко Петков от 12 б клас.  Освен с отличен успех, и двамата се отличават с активна извънкласна дейност и много изяви, свързани с издигане авторитета на училището.

От името на учителите прозвуча специалният  музикален поздрав на Даниела Петкова, позната от дует „Мания“, която преди това сподели вълнението да е преподавател по английски език на ученици с креативен и изследователски дух. Училищното знаме тържествено бе предадено на следващия випуск. Новата знаменна група включва Денис Хубенов от 11.б , Румяна Вълчева от 11.а и Марина Петкова от 11.в клас – и тримата с отлични изяви в областни и национални състезания и конкурси.

Много позитивни емоции предизвика и предаването на книгата на випуските. По традиция това стана с народни танци, в които се включиха момичетата и момчетата от Танцов клуб „Богоровци“. След това абитуриентите отправиха и своите специални послания към преподаватели и съученици. Намериха добра дума за благодарност и прекрасно цвете за всеки преподавател.

Тържеството завърши с пъстро хоро. През това време зрелостниците от 12.б клас посадиха дръвче , за да напомня за прекрасните пет години в Езикова гимназия.

На добър път, напред и нагоре, момичета и момчета! Успех на зрелостните изпити! И помнете родната гимназия!