Новини

Как Богоровци отбелязаха деня на Земята?

Как-Богоровци-отбелязаха-деня-на-Земята 23-04-2014 / Архив 2014

Традиционно учениците от ЕГ честват международния ден на Земята всяка година. Активно се включват в различни дейности,  с които  полагат грижи за опазването  на планетата ни, и които утвърждават  чувството за отговорност и    всеотдайност.

И тази година богоровци показаха творчество, идейност, сръчност при изготвянето на цяла  колекция  оригинални предмети от отпадъчни материали. Мотото на  акцията е „Артбоклук  2014“. Тук можете да видите: парад на модата – рокли, шапки, блузи от вестници и торбички; магазин за осветителни тела от пластмасови лъжички ; прекрасни букети от фолио, пластмасови цветя; фотьойл от бутилки; джапанки от картон и много други прекрасни изработки.

След боядисване на пейките за отдих, поставяне на хранилки за птици в предходни години, учениците положиха  доста упорит ръчен труд при почистване на училищния двор и подготовката му за освежаване чрез варосване, почистиха алеите от суха шума, пластмасови опаковки и счупени клони. Работата  вървеше с лекота, смях и закачки, и завърши с усещането за удовлетвореност от свършената работа.

Предстои радиопредаване, което ще засили чувството за гордост на всеки от нас. Всички ще научат, че България е първата страна в света, която чества Празника на Земята!

През 1930г.,четиридесет години преди да се заговори за опазване на околната среда, Григор Василев Гьоров, министър на Земеделието и държавните имоти в правителството на Андрей Ляпчев, прави апел за Празник на земята. Тази инициатива се радва на широката подкрепа на други министри на земеделието от цяла Европа.

Ще бъде излъчен научно-популярният филм на Ал Гор „Неудобната истина“, която разбулва тайни около глобалното затопляне.