Новини

Дипломиране на випуск 2014

Дипломиране-на-випуск-2014 26-06-2014 / Архив 2014

Учениците от випуск 2014 на ЕГ”Д-р Иван Богоров” получиха официално своите дипломи. Това стана тържествено в зала „Гросето” в присъствието на родители, учители и приятели.

Богоровци се гордеят с над 20 % отличници след успешното завършване на петгодишния курс на обучение. Сред зрелостниците са единствените лауреати в Хасковска област от Националната олимпиада по гражданско образование Дарина Пейчева и Елеонора Райкова, както и многократната национална и международна шампионка по борба Виктория Бобева, пълните отличници от ДЗИ по английски език Даниела Чапразова и  Златина Мирчева.

С приветствени думи към зрелостниците се обърнаха директорът Красимир Кръстев, класните ръководители Стефка Иванова и Иванка Андреева, Тодор Тодоров в качеството си на преподавател и председател на постоянната комисия по образование към общинския съвет и техният преподавател по английски език г-жа Ирина Тодева.

Като отговор в своята реч от името на абитуриентите Дарина Пейчева благодари за всеотдайността на учителите, които пред тези пет години са били опора и подкрепа на своите възпитаници.

Значителна част от завършилите вече са намерили реализация и работят успешно в областта на туризма. Всички заявиха, че ще продължат образованието си във висши учебни заведения, като сред предпочитаните специалности са „Стопанско управление”, „Лингвистика и информационни технологии”, инженерни и медицински специалности, чуждоезикови филологии.