Новини

Първият учебен ден в ЕГ

Първият-учебен-ден--в-ЕГ 15-09-2014 / Архив 2014

Новата  учебна година  в община Димитровград бе открита най-напред в ЕГ”Д-р Иван Богоров”. Ученици, родители и гости бяха посрещнати с  „Добре дошли” на няколко езика. Сред гостите на тържеството бяха заместник-кметът Светослав Стойков, общинският съветник Диан Георгиев и г-жа Благоева – представител на холандската фондация „Стихтинг Студифондс Дана”.

Директорът Красимир Кръстев пожела на всички успешен старт на новата учебна година. 

„Езикова гимназия е пристан, към който винаги можем да се завърнем” – отбеляза в словото си Дарина Пейчевадвукратен носител на  холандската стипендията на и на Богоровска награда за 2014 г.

Своите вълнения отново да е в училищния двор сподели Деян Иванов – студент на България за 2010 г. и носител на наградата „Млад изобретател” на фондация „Еврика” за 2013 г.

 Да научават всеки ден по нещо ново и да имат смелост  да правят своите  открития пожела  на учители и ученици  Аднан Адем – богоровец от випуск 2007г., юрист и писател, който дари на училищната библиотека своята първа книга „Справедливост срещу правосъдие”.

В първия учебен ден сертификатите си за отличие получиха и  носителите на стипендиите, осигурени от фондация „Стихтинг  Студифондс Дана”, връчени от г-жа Благоева и  Тодор  Тодоров – председател на ПК по образование към Обищнски съвет  - Димитровград и преподавател в гимназията.

Специално внимание бе отделено на най-малките – осмокласниците. Техните вълнения на прага на новото училище изрази Христиана Стойчева, а група от десетокласници поднесе на новодошлите зеле и моркови за късмет и кураж.

Следвайки училищното знаме , преподаватели и ученици заеха местата си в класните стаи. Сред тях бяха и много възпитаници от ЕГ от различни випуски, което доказа, че бивши богоровци няма.