Новини

Холандски стипендии за богоровци

Холандски-стипендии-за-богоровци 15-09-2014 / Архив 2014

За четвърта поредна година в ЕГ”Д-р Иван Богоров”  бяха връчени стипендиите на холандската фондация „Стихтинг Студифондс Дана”. Учредяването им е по инициатива на Йорданка Благоева – възпитаник на гимназията – и преподавателя Тодор Тодоров. Общата сума на стипендиите е 1500 лв, които се връчват под формата на учебна литература и помагала. Стипендиите са отличие за постигнати   забележителни резултати в национални и международни  състезания и олимпиади и се връчват само на ученици до ХІІ-клас.

През тази година носители на стипендията за 7  богоровци. Жулиен Колев и Пламена Иванова получиха нови учебници и помагала на обща стойност 600 лв. за отличното си класиране на олимпиадата по английски език на  Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Останалата сума бе разпределена между членовете на екипа , реализирал документалния филм „Моят Димитровград” -  Валя Лозева, Деян Балев, Симона Георгиева, Татяна Чаушева и Станислав Димитров. Филмът бе осъществен по проект на Елеонора Райкова, която спечели първо място  по решаване на казуси на Националната олимпиада по гражданско образование.

Наградите бяха връчени в първия учебен ден в присъствието на г-жа Благоева и заместник-кмета Светослав Стойков като стимул за бъдещи успехи и победи.