Новини

HALLOWEEN 2014

HALLOWEEN-2014 31-10-2014 / Архив 2014

По традиция на Хелоуин в Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров” беше весело.

Училището е първото в общината, което още преди 17 години  започна да отбелязва празника на Вси светии като част от чуждоезиковото обучение и изучаването на традиите и културата на народите.

През тази година новото бе в идеята да се използва нетрадиционното пространство под покрива на училищната сграда. Идеята бе на участниците в Театралното студио с ръководител г-жа Бистра Жекова. По предложение на сценаристите Валя Лозева и Стефани Николаева, както и на дизайнерския екип – Елена Кирова, Валентина Добрева, Валерия Стойчева, Ивана Николова и Християна Бояджиева - таванът бе преобразен. 

На 30 октомври богоровци участваха във весели игри, оставиха се в опитните ръце на специалистите от студиото за хелоуински грим и прическа, надникнаха в бъдещето с помощта на вещи гадатели. За спомен си направиха снимка във фотостудио „Писък”. За всички бе осигурено и специално меню за Хелуин от ресторант „Веселата морга”, където ястията бяха осигурени от ученици от ХІ-а клас с ръководител г-жа Ирина Тодева. Заплащането на ястията не беше с левчета, а с интересно и необичайно изпълнение по жребий.

Специално жури от организаторите класира участниците в традиционните конкурси. За най-интересен костюм наградата грабнаха Пламена и Марго от ХІ-а клас, а призовете за оригиналност и артистичност грабнаха Нина от ХІ-а клас и Валерия от Х-а клас. Бяха присъдени и три награди за плакат, като на първо място се класира VІІІ-б клас. Специални индивидуални награди за рисунки спечелиха София от ХІа клас и Деян от ІХ-в клас. В най-атрактивния конкурс за фенер от тиква се отличи Ивайло от VІІІ-а клас, а на второ място се класира Х-в клас.

За  музикалното оформление и отличното настроение на празника се погрижиха Явор Радев и Владимир Жеков.

Най-големите награди на празника бяха усмивките и многобройните снимки за спомен, които всички си направиха.