Новини

English Is What We Do - 2014

English-Is-What-We-Do---2014 14-12-2014 / Архив 2014

     На 11 декември в ЕГ”Д-р Иван Богоров” се проведе традиционното състезание по английски език за седмокласници „Еnglish Is What We Do”. Домакини на надпреварата бяха клуб”Английският език – свят на неограничените възможности” с ръководител Йовелина Бойчева и клуб „Езиците на Европа” с ръководител Мария Янева. И двата клуба работят по програма „УСПЕХ” – „Да направим училището привлекателно за младите хора”.

В първия кръг на състезанието отборите се представиха по възможно най-оригинален начин, като използваха максимално възможностите на чуждоезиковото обучение. 

Във втория кръг седмокласниците участваха в забавни лексикални игри - съставяха разказ по картини, прилагаха весела азбука, разкриваха артистичния си талант и умения да ползват английския език в различни ситуации.

Кулминацията в надпреварата бе индивидуалният кръг, в който всеки един от участниците  трябваше да  реши  тест с разнообразни езикови задачи.

Отлична подготовка в състезанието демонстрираха отборите на ОУ”Алеко Константинов” с ръководители Галина Жечева и Ангел Милков и на ОУ”Пенчо Славейков” в ръководител Виолета Желязкова.

В крайното класиране двата отбора изравниха резултатите си  и си поделиха  отборното първенство.

 Всеки един от участниците получи индивидуални и колективни награди за отличното си представяне.